06 maart 2006

Zelfvoorzieningsnetwerk
Doedag 25 maart, Harmelen

Een do-it-yourself-netwerk van mensen die aan onafhankelijkheid en duurzaamheid werken;

Op 25 maart de eerste skill sharingsdag dit jaar in Harmelen (bij Utrecht) op de gekraakte boerderij Spruitjes. Op het programma tuinieren, sauna bouwen, kruidengeneeskunde, (ovb) permacultuur en natuurlijk film, kampvuur en lekker eten. Start 11.00 uur, neem iets mee voor de gezamelijke lunch. Avondeten tegen een kleine bijdrage, opgeven via zelfvoorziening@groenfront.nl
Blijven slapen/kamperen mogelijk, neem wel je eigen slaapspullen mee!
Kinderen welkom.

Skill sharing-dagen worden georganiseerd op plaatsen waar men actief is met zelfvoorziening. Wij streven naar het verbeteren van duurzame zelfvoorziening op een low budget/ DIY manier door bijvoorbeeld het maken van houtkachels, elektrische- en water- zonnesystemen bouwen, bouwen en tuinieren.

Bij deze doe-activiteiten leren wij elkaar kennen, ontdekken we wat anderen doen en hoe wij elkaar kunnen steunen. Wij bezoeken verschillende plaatsen, helpen elkaar, wisselen vaardigheden uit, kennis en materialen.

We doen seizoengebonden activiteiten zoals oogsten, het vinden van voedsel in de natuur, het maken van nieuwe plekken, zaden drogen, bomen planten, voedsel kweken.

Wij hebben een interactieve blogspot met een forum, waar je idee├źn en nieuws kwijt kunt, elkaar om informatie vragen over materialen, vaardigheden of ecologische systemen.
http://zelfvoorzieningsnetwerk.blogspot.com

Adres; Spruit en Bosch 2a in Harmelen.
Vanaf Utrecht Cs bus 128 richting Woerden uitstappen bij halte Heremalerhof en loop de straat uit. Auto: Dorpsstraat in Harmelen richting Woerden, aan het eind van het dorp rechts Spruit en Bosch in.

3 Comments:

Anonymous John said...

Beste mensen

Kan iemand mij helpen aan informatie over het bouwen een ecologische sauna?

Vriendelijk bedankt

johnitozijn@gmail.com

14:52  
Anonymous Anoniem said...

Kan Godfried even bellen met Wil. Ik heb een grotere caravan voor hem...0650228283

21:57  
Anonymous Online community zelfvoorzienend leven said...

Leuk hoor. Voel je er meer voor om zelfvoorziening in het klein en gewoon in je eigen gezin te beginnen. Leer dan van elkaar online.

Kom eens kijken bij http://zelfvoorzienendleven.spruz.com/

en deel ook jou ervaringen uit de dagelijkse praktijkt

08:46  

Een reactie posten

<< Home