06 maart 2006

Wat is het Zelfvoorzieningsnetwerk?

Een do-it-yourself-netwerk van mensen die aan onafhankelijkheid en duurzaamheid werken;

Skill sharing-dagen worden georganiseerd op plaatsen waar men actief is met zelfvoorziening. Wij streven naar het verbeteren van duurzame zelfvoorziening op een low budget/ DIY manier door bijvoorbeeld het maken van houtkachels, elektrische- en water- zonnesystemen bouwen, bouwen en tuinieren.

Bij deze doe-activiteiten leren wij elkaar kennen, ontdekken we wat anderen doen en hoe wij elkaar kunnen steunen. Wij bezoeken verschillende plaatsen, helpen elkaar, wisselen vaardigheden uit, kennis en materialen.

Wij hebben een interactieve blogspot met een forum, waar je ideeën en nieuws kwijt kunt, elkaar om informatie vragen over materialen, vaardigheden of ecologische systemen.

4 Comments:

Anonymous Paul Bruno said...

Hallo Zelfvoorzieners out there...

Ik heb een ontwerp voor een Phidromide gemaakt. Dit is een 5-hoekige pyramide, gemaakt van afval materiaal (lantarenpalen, gebroken dubbelglas en pallads) gebruik makend van de gulden snede. Het geheel is een oneindige fractal.
Centraal staat een houtkachel met daarboven een water container/sauna/bad/c.v. installatie.

Een eventuele opdracht voor in een toekomstig park zou mogelijk kunnen zijn.
Dit park heeft als optie open staan de mogelijkheid van waterstof zelfvoorzienend te worden. Nu wordt alleen gedacht aan de bekende, foute, leveranciers/uitvoerders (Shell etc.)

OPROEP:
Wie weet hoe waterstof zelfstandig gegenereerd kan worden????? Mail naar: paul@artiparti.org
of bel 0614135352

17:28  
Anonymous leo said...

Hallo
Wij zijn al jaren bezig met takken van sport uit de zelfvoorzienings olympiade. Wij zitten in Groningen. Dat is ver als je ver weg zit. Wie meer info wil: leo.joke@tiscali.nl
Weest snel wegens ons vertrek naar (noord)Portugal waar we een ecodorp willen starten. Groet Leo

15:13  
Blogger monique, othala said...

Hallo,
Wij zijn in november 2005 een zelfvoorzieningsproject gestart net over de grens bij Groningen. We organiseren regelmatig weekenden. Eerste weekend van juni gaan we een helofytenfilter (rietveld voor waterreiniging) bouwen onder begeleiding van de docent van de Duitse Permakulturakademie. Ons project heet Othala, te vinden onder www.degodin.nl.
Groetjes, Monique

12:22  
Anonymous Eli said...

Wij zijn een gezin dat in Zuid-Spanje op een boerderij woont. Eigenlijk wil ik al langer zoveel mogelijk zelfvoorzienend worden/zijn, maar in mijn eentje lukt het niet zo erg. Ook weet ik niet zo heel goed hoe van start te gaan. We zoeken daarom iemand die het leuk lijkt om ons een beetje op weg te helpen door een poosje bij ons te willen verblijven en meewerken. In ruil bieden wij kost en inwoning. Het zou natuurlijk fijn zijn als deze persoon al een beetje weet hoe het aan te pakken. Heb je interesse, vragen en/of ideeën, mail dan naar: elifinca@hotmail.com en neem ondertussen gerust een kijkje op onze website: http://groups.msn.com/lafamiliadeericyeli Vriendelijke groetjes, Eli

19:47  

Een reactie posten

<< Home